112 TRAFIC MASINI - Borsean prins in timp ce incerca sa ascunda doua utilajele furate in Bistrita Nasaud (VIDEO)


















Doua utilaje furate din strainatate, in valoare de peste 80.000 de euro, au fost gasite de politistii de frontiera din Maramures intr-un tir care circula prin comuna Moisei, a informat, duminica, 5 aprilie, purtatorul de cuvant al IJPF Maramures, Iulia Utan. Cele doua vehicule au fost gasite in urma unei actiuni desfasurate sambata, cand lucratorii ai IJPF Maramures au oprit, in trafic, un tir despre care aveau informatii ca transporta utilaje industiale furate din occident. La volan era un barbat din Borsa, care intentiona sa ascunda utilajele in Bistrita Nasaud. “Soferul autotrenului nu a oprit la primul semnal regulamentar al politistilor de frontiera, astfel ca s-a procedat la urmarirea acestuia, colegii mei reusind sa-l opreasca dupa aproximativ un kilomentru, tot e raza comunei Moisei”, a spus Iulia Utan. In urma verificarilor, s-a stabilit ca soferul, Vasile S. - un tanar de 28 de ani din Borsa, trebuia sa transporte cherestea, cel putin asta le-a declarat politistilor de frontiera in momentul in care a fost intrebat despre incarcatura.

















In urma controlului efectuat in vagonul autotrenului, s-au descoperit un tractor si un buldoexcavator, iar barbatul nu a putut prezenta acte de provenienta pentru ele.

Politistii de frontiera au stabilit ca utilajele urmau sa fie scoase din Borsa pentru a fi ascunse pe raza judetului Bistrita Nasaud, dupa ce in Maramures s-a pornit o actiune al carei scop este tocmai identificarea masinilor furate din strainatate si aduse in judet, precum si identificarea persoanelor implicate in retelele de trafic cu masini.

Iulia Utan a spus ca soferului i s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarasirii infractiunii de complicitate la furt.

Utilajele au fost retinute in sediul IJPF Maramures pana la definitivarea anchetei, care acum este continuata sub coordonaea Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus, care are in lucru mai multe dosare care privesc traficul cu masini furate in Maramures.


In by Moroșanul, duminică, 5 aprilie 2009


Leave a Reply